John Martyn Start Serie Topconcerten In Heerlen

Anonymous
Limburgs Dagblad

HEERLEN - Als nummer één in een serie van drie grote popconcerten (op 31 maart volgen Matt Bianco en op 20 april John Hiatt en Loudon Wainwright) in de Heerlense Stadsschouwburg vindt volgende week vrijdag het optreden van de Engelse topper John Martyn plaats. Hij is door Buro Pinkpop gestrikt voor een Heerlens bezoek in het kader van zijn grote Piece By Piece-toernee. Piece By Piece is de titel van zijn nieuwe plaat, de zestiende in een in nu al twintig jaar durende carrière.

John Martyn is een hapklare brok kwaliteitspop voor de liefhebbers van melancholieke singer/songwriters, die in tegenstelling tot veel van zijn collega's in het genre het gebruik van electronische instrumenten niet schuwt. In de begeleidingsband die hij meevoert naar Heerlen zit dan ook Foster Paterson, die subtiel met synthesizers kan omspringen.

John Martyn heeft daardoor een geheel eigen plaats weten te verwerven. Hij is geboortig van Glasgow en heeft vanuit het folkcircuit aldaar zijn muzikale visie steeds verder verrijkt met jazz- en blueselementen, vaak experimenteel van aard. Martyn heeft dan ook steeds warme belangstelling gehad van de groten in de pop, die eveneens openstaan voor nieuwe dingen. Zo werkte hij in het verleden samen met de beste jazzrock-groep aller tijden, Weather Report1, met The Band en met Phil Collins (toen nog Genesis). De laatste kon zijn groeiende producers-aspiraties kwijt op de Martyn-elpee Glorious Fool. Zijn laatste product, Piece By Piece, is evenals de voorganger Sapphire weer zo'n warme en ondanks het gebruik van synthesizers toegankelijke en bovenal melancholieke Martyn-plaat, die de man overigens zelf heeft geproduceerd. Een juweeltje van ingetogen folkrock.

Het concert in Heerlen begint om 20:15 uur. Er is geen voorprogramma. Kaarten zijn voor 15 gulden in de voorverkoop verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg en verder [bij] Satisfaction Heerlen, Music Plus Maastricht, Siva Sittard, Limburgs Platenhuis Geleen en Disco Limburg Roermond.

sitenotes:
1 John liked Weather Report but to my knowledge has never worked with them.
This announcement was published on the showpage of the local newspaper and also got a promo picture.

Related to: