The Damned In Eksit

Anonymous
Het Vrije Volk
The Damned in Eksit

pictureZANGERGITARIST John Martyn treedt zaterdagavond1 op in het Rotterdamse Eksit. Deze bebaarde ex-student begon zijn artistieke loopbaan als conventionele folksolist. Nadat hij pas op negentienjarige leeftijd de gitaar had ontdekt2. Daarna is het met John Martyn erg snel gegaan. Binnen drie maanden na zijn eerste optredens in de clubs van zijn geboortestad Glasgow3 kreeg hij een platencontract aangeboden, dat resulteerde in zijn eerste albums London Conversation en The Tumbler. Vervolgens maakte dit natuurtalent Stormbringer, waarbij enkele leden van The Band hem assisteerden.

Op deze in Amerika opgenomen elpee kwam zijn liefde voor de Oosterse muziek en de verschillende jazzstromingen voor het eerst tot uiting. Al de platen die nadien van John Martyn verschenen zouden op die leest geschoeid blijven. De laatste jaren maakt de sterk in zichzelf gekeerde arbeiderszoon4 uit Schotlands grauwste industriestad slechts gebruik van één begeleidend instrument5. De akoestische bas, die wordt gehanteerd door Danny Thompson, die eerder deel uitmaakte van de groep Pentangle.

Topattractie donderdag in hetzelfde Eksit is de Engelse popgroep The Damned, de vrees van hotelmanagers, het establishment en vele ouders. Kortom het paradepaardje van de jeugd die het niet meer pikt.

[….]

sitenotes:
1 Saturday 12 April 1980.
2 Nope, John started playing the guitar at about age fifteen.
3 Nope, John was not born in Glasgow.
4 Incorrect and incorrect. John was not an introvert and his father was a singer.
5 The man manages to totally ignore Live At Leeds and One World.
Het Vrije Volk used to be a Rotterdam based newspaper; the text was printed on page 7 of the 'UIT' section.